17 augustus 2016

Digitale strategie

digitale-strategie

Veel organisaties zoeken naar manieren om hun dienstverlening te verbeteren, door digitale technologie op een goede wijze toe te passen. Het uitwerken van een digitale strategie kan hierbij helpen.

Een digitale strategie geeft antwoord op de vraag ‘Hoe kan de inzet van technologie onze organisatie helpen bij het bereiken van de ambitie?’ Met het formuleren van een ambitie en deze te vertalen in een projectkalender met concrete projecten voor de komende jaren, ontstaat er beweging in de organisatie.

Door de strategie op een innovatieve manier op te stellen, start de uitvoering al tijdens het maken van de strategie. Het resultaat is niet alleen een plan, maar ook daadwerkelijk verandering in de organisatie. Dit komt onder andere tot stand door het betrekken van medewerkers en klanten en het uitwerken van pilotprojecten waarin digitale innovaties worden toegepast.

Bart Wams, informatiemanager bij Movisie:

bartwamsWij hadden behoefte aan een samenhangende strategie rond de inzet van digitale technologie. Hierbij zijn we deskundig en daadkrachtig begeleid. Met kennis van zaken en een frisse, interactieve en vlotte aanpak. Dat heeft ons niet alleen een goede strategie opgeleverd, maar ook inspiratie en draagvlak in de organisatie.

Meer weten? Lees de case over het opstellen van een digitale strategie voor kennisinstituut Movisie.