Het vak overdragen

avans

Op dinsdag 2 november hebben we bij Wielinq bezoek gehad van de groep studenten die bij Avans de minor Interdisciplinary Consultancy volgen. In een korte presentatie heb ik hen verteld over de drie rollen die je als adviseur kan hebben, opdrachten die ik doe en de opleiding Ondernemerschap in Organisatieverandering (SIOO) die ik bijna heb afgerond. De studenten werken zelf aan projecten voor èchte opdrachtgevers en het was mooi om in gesprek te gaan over de vraagstukken waar zij tegenaan lopen.

Wijnand van Gestel, student van de minor Interdisciplinary Consultancy aan de Avans Hogeschool in Breda schreef het volgende over het bezoek:

Tijdens dit bezoek zijn wij in één dag volledig meegenomen in de consultancy wereld. Dit bezoek heeft mij als student veel herkenning en verduidelijking gebracht. Door dit bezoek is de theorie vanuit de opleiding meer gaan leven. Ook was het erg leuk om te horen dat de aanpakken die wij in onze opleiding geleerd krijgen ook daadwerkelijk worden gebruikt in de praktijk.

Doordat de medewerkers van Wielinq gewoon met beide benen op de grond stonden waren ze heel toegankelijk voor vragen. De medewerkers van Wielinq hebben ons enorm geïnspireerd met welke werkzaamheden ze doen en welke manier  van aanpakken ze gebruiken. Ook was het ook erg leuk dat ze ons interactief de wereld van een consultant lieten ontdekken. Zo kregen wij een praktijkcases en hebben wij mee mogen denken over hoe wij dat als studenten zouden aanpakken. Hierna kregen wij te horen hoe Wielinq het daadwerkelijk heeft aangepakt. Mooi was het om te zien dat wij als studenten een zelfde manier van aanpak hadden bedacht. Naast de focus op wat een consultant allemaal doet, stond Wielinq ook met ons stil bij wat een opdrachtgever mag verwachten van een consultant. Door ons zelf te verplaatsen in de klant werd goed duidelijk gemaakt dat het erg belangrijk is dat je als consultant vooral slim moet meedenken en mee moet doen met de klant, in plaats van blind een advies te geven.

Door deze gastvrije dag bij Wielinq ben ik zeer gemotiveerd geraakt om mijn minor Interdisciplinary Consultancy succesvol af te gaan ronden en misschien wel zelf ooit als consultant aan het werk te gaan.