17 augustus 2016

Mijn verhaal

Ik ben een digital native. Toen ik in het jaar 2000 begon aan mijn studie Digitale Communicatie aan de Hogeschool Utrecht, was het één van de eerste locaties in Nederland met draadloos internet. Sinds die tijd ben ik bezig met digitale technologie. In mijn ogen een prachtig vakgebied, juist omdat de ontwikkelingen hierin zo snel gaan.

Technologie is mooi, maar de echte uitdaging zit in de goede toepassing hiervan. Na mijn HBO-studie heb ik de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit gevolgd om mij verder te verdiepen in organisatiekunde. Inmiddels heb ik ruim 8 jaar ervaring als organisatieadviseur; waarvan de eerste 5 jaar bij Twynstra Gudde. Afgelopen jaar heb ik de opleiding In de Wind, rondom organisatieadvies en organisatieverandering bij het SIOO afgerond.

Hoe ik werk

“Vernieuwing komt alleen tot stand langs een vernieuwende weg. En inspiratie kan alleen ontstaan uit inspirerende interventies.” – Arend Ardon

In mijn werk als onafhankelijk adviseur help ik organisaties met het maken van keuzes en realiseren van verandering. Niet door vanaf de zijlijn een rapport uit te werken, maar door samen aan de slag te gaan. Door slim na te denken over de processtappen en te reflecteren op wat er gebeurt, help ik beweging creëren in organisaties. Hierbij zorg ik voor een frisse blik, creatieve ideeën en aandacht voor mensen.

Beweging creëren kan op veel verschillende manieren, wat werkt is afhankelijk van de context en het vraagstuk. Soms gaat het om het creëren van structuur of het uiteenrafelen van een complexe situatie. In andere gevallen gaat het om het inbrengen van nieuwe ideeën, een frisse blik van buitenaf. In alle gevallen ligt het antwoord bij de mensen zelf. Zij kennen het vraagstuk en de organisatie het beste. Zij moeten het gaan doen.

“Questions are taken for granted rather than given a starring role in the human drama. Yet all my teaching and consulting experience has taught me that what builds a relationship, what solves problems, what moves things forward is asking the right questions.”  – Edgar Schein

Je zou kunnen zeggen dat het vak van organisatieadviseur draait om het stellen van de juiste vragen. De juiste vraag helpt iemand om met een nieuwe invalshoek naar het probleem te kijken. Dat creëert de ruimte die zorgt voor verandering. Ik probeer te werken volgens de principes van procesadvisering.

Mijn boekenkast

boekenkastLoop jij als je voor de eerste keer bij iemand bent ook altijd even naar de boekenkast? Het is een mooie manier om iemand snel te leren kennen. Dit zijn de boeken die mij op dit moment inspireren: Hoe ik verander van Shirine Moerkerken, Helpen met impact van Edgar Schein, Doorbreek de cirkel! van Arend Ardon, Antifragiel van Nassim Nicholas Taleb, Een levensregel voor beginners van Wil Derkse en Doorbreken van organisatiepatronen van Odette Moeskops.

Eens over doorpraten? Neem even contact met mij op en we drinken een kopje koffie.