24 september 2016

Projectmanagement

teamworkVaak komt verandering tot stand door het realiseren van projecten met een belangrijk ict-component.

De projecten waar ik aan werk spelen zich af op het raakvlak van ict & business, vaak in het onderwijs. In veel gevallen gaat het om projecten in een bestuurlijke complexe omgeving, of projecten waarbij verschillende organisaties zijn betrokken.

In mijn optiek draait goed projectmanagement er om de randvoorwaarden te creëren zodat de professionals resultaten kunnen bereiken. Hierbij maak ik graag gebruik van een agile aanpak, bijvoorbeeld door te werken in multidisciplinaire teams,  met korte iteraties (sprints) en de voortgang visueel te maken.

Afgelopen jaren heb ik als projectleider bijgedragen aan de realisatie van de talloze projecten. Een aantal voorbeelden waar ik in het bijzonder trots op ben:

  • De implementatie van een applicatie voor stage en afstuderen bij alle opleidingen van Hogeschool Inholland.
  • Een samenwerkingsproject van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT, ThiemeMeulenhoff en VO-content rondom leerdoeldenken in de praktijk.
  • Ondersteunen van projectleiders bij verschillende MBO-scholen, bij de implementatie van een standaard voor informatie-uitwisseling in de educatieve content keten.

arjan-vethmanArjan is een makkelijk benaderbare flexibele en breed inzetbare consultant. Hij heeft gedegen kennis van complexe vraagstukken op het snijvlak van IT en processen, waarbij hij zich onderscheid in een gedegen aanpak en resultaatgerichte oplossing.” –  Arjan Vethman, Directeur informatievoorziening Hogeschool Inholland.

corine-van-herk“Arjan is een waardevolle toevoeging aan ieder project: van strategisch adviseren in een complexe omgeving, tactisch verbinden van mens en organisatie, tot operationeel de handen uit de mouwen. Alles met een scherpe blik, kennis van zaken en veel enthousiasme.” – Corine van Herk, Projectmanager bij Kennisnet.